Maapähklivõi-toorjuustukook

Peanut butter‘i sõltlane jälle platsis.

Retsept : LINK

 Põhi

300 g Digestive küpsiseid

150 g võid (sulatatuna)

Täidis

1 purk (350 g) maapähklivõid

400 g toorjuustu

200 g hapukoort

1 sl suhkrut

2 muna

200 g piimašokolaadi

Kate

4 sl kakaod (magustamata)

4 sl suhkrut

1 dl vett

25 g võid

Purusta küpsised ning sega sulatatud võiga. Suru küpsisepuru 22 cm (mina kasutasin 24 cm) läbimõõduga koogivormi põhja.

Täidise jaoks sega kokku 5 esimest koostisainet. Sulata šokolaad vesivannil ning lisa juustu – maapähklivõisegule.

Küpseta kööki 180°C juures 35 minutit, seejärel jäta kook avatud ahjuuksega ahju seisma.

Katte valmistamiseks sega kakao ja suhkur potis omavahel, lisa vesi ning kuumuta segu pliidil kuni see pakseneb. Sega sisse või ning jäta jahedasse jahtuma.

Vala kaste jahtunud koogile.

IMG_20150424_130339

PS: Kook maitseb paremini teisel päeval. Nagu ikka toorjuustukoogid.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s