Retsept

Banaanileib

Tahan jagada teiega ühte oma viimase aja lemmikretsepti. Ükspäev vaatasid mulle köögist vastu juba pruunikaks tõmbunud banaanid, mida mina enam süüa ei kannata. Nendest sai hoopis oh so delicious banaanileib. Retsept: LINK.

 125 g võid

2,5 dl demerera (või fariin) suhkrut

2 muna

3 dl nisujahu

1 tl küpsetuspulbrit

1 tl soodat

Näpuotsatäis soola

1 tl kaneeli

1 tl vanillisuhkrut

3 sl piima

3 suurt banaani

1. Pane ahi sooja 180°C juurde.

2. Vahusta toasoe või demerera suhkruga. Lisa mikserdades ükshaaval munad.

3. Sega jahu hulka küpsetuspulber, sooda, sool, kaneel ja vanillisuhkur. Lisa või-munavahule piim ja sega läbi. Lisa jahusegu ja sega taas.

4. Koori banaanid, purusta kahvliga ning sega samuti taina hulka. (Mina purustasin banaanid blenderiga).

5. Vala tainas piklikku võitatud keeksivormi (kui kasutad silikoonvormi, pole seda vaja määrida). Küpseta ahjus 50-60 minutit. Kontrolli küpsust tikuga – keeks on valmis kui sellesse torgatud tikk jääb kuivaks. Lase vormis 10 minutit jahtuda ja kummuta tagurpidi lõikelauale.

Soovi korral sega taina hulka ka 50-100g tükeldatud kreeka pähkleid.

***

Jahtumist ma ei jõudnud muidugi oodata ja esimesed viilud sõin ära kuumana. Ma oleks hammustanud nagu tükikese pilvepiirist. See oli nii pehme ja taevalik.. Uh, seda kirjutades tuli uuesti isu peale.

 IMG_20150414_144045

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s