Retsept

Banaanileib

Tahan jagada teiega ühte oma viimase aja lemmikretsepti. Ükspäev vaatasid mulle köögist vastu juba pruunikaks tõmbunud banaanid, mida mina enam süüa ei kannata. Nendest sai hoopis oh so delicious banaanileib. Retsept: LINK.

 125 g võid

2,5 dl demerera (või fariin) suhkrut

2 muna

3 dl nisujahu

1 tl küpsetuspulbrit

1 tl soodat

Näpuotsatäis soola

1 tl kaneeli

1 tl vanillisuhkrut

3 sl piima

3 suurt banaani

1. Pane ahi sooja 180°C juurde.

2. Vahusta toasoe või demerera suhkruga. Lisa mikserdades ükshaaval munad.

3. Sega jahu hulka küpsetuspulber, sooda, sool, kaneel ja vanillisuhkur. Lisa või-munavahule piim ja sega läbi. Lisa jahusegu ja sega taas.

4. Koori banaanid, purusta kahvliga ning sega samuti taina hulka. (Mina purustasin banaanid blenderiga).

5. Vala tainas piklikku võitatud keeksivormi (kui kasutad silikoonvormi, pole seda vaja määrida). Küpseta ahjus 50-60 minutit. Kontrolli küpsust tikuga – keeks on valmis kui sellesse torgatud tikk jääb kuivaks. Lase vormis 10 minutit jahtuda ja kummuta tagurpidi lõikelauale.

Soovi korral sega taina hulka ka 50-100g tükeldatud kreeka pähkleid.

***

Jahtumist ma ei jõudnud muidugi oodata ja esimesed viilud sõin ära kuumana. Ma oleks hammustanud nagu tükikese pilvepiirist. See oli nii pehme ja taevalik.. Uh, seda kirjutades tuli uuesti isu peale.

 IMG_20150414_144045

Advertisements

Lisa kommentaar

Täida nõutavad väljad või kliki ikoonile, et sisse logida:

WordPress.com Logo

Sa kommenteerid kasutades oma WordPress.com kontot. Logi välja /  Muuda )

Google+ photo

Sa kommenteerid kasutades oma Google+ kontot. Logi välja /  Muuda )

Twitter picture

Sa kommenteerid kasutades oma Twitter kontot. Logi välja /  Muuda )

Facebook photo

Sa kommenteerid kasutades oma Facebook kontot. Logi välja /  Muuda )

w

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.