Õuna-toorjuustukook

Peale seda kui me köögis väikse värskenduskuuri läbi viisime, olen ma hakanud seal oluliselt rohkem aega veetma. Seda võib muidugi ka märgata viimase aja retseptipostitustest.

 Retsept pärit jälle Nami-Nami‘st.

Põhi:

60 g kaerahelbeid

1 tl kaneeli

1 tl suhkrut

180 g vanilli küpsiseid

70 g võid

Täidis:

2 dl suhkrut

3 sl nisujahu

800 g toorjuustu

2 muna

1 tl vanillisuhkrut

 2 dl 35% rõõska koort

Õunasegu:

3 õuna

1,5 dl õunamahla

1 sl maisitärklist

1 sl suhkrut

1 tl kaneeli

Peale:

0,5 sidruni mahl

1 tl suhkrut

1 tl kaneeli

Põhja valmistamiseks rösti kaerahelbed koos kaneeli ja suhkruga paar minutit. Lase jahtuda, peenesta koos küpsistega. Lisa sulatatud või ning suru segu 26 cm läbimõõduga küpsetuspaberiga vooderdatud vormi põhja.

Täidise valmistamiseks sega kausis suhkur ja jahu, lisa toorjuust ning vahusta ühtlaseks. Klopi hulka munad ja vanillisuhkur, kõige lõpuks lisa kergelt vahustatud koor.

Õunasegu jaoks koori ja viiluta õunad. Sega kastrulis õunamahl, tärklis, suhkur ja kaneel. Kuumuta ja keeda paar minutit kuni sega pakseneb. Vala juurde õunaviilud ja sega ühtlaseks.

Vala põhjale toorjuustutäidis ja kata õunaseguga.

Pigista õunakihile sidrunimahl, puista üle kaneeli ja suhkruga.

Küpseta 175°c ahjus 1 tund ja 15 minutit.

Lase ahjus täielikult jahtuda ning hoia üleöö külmkapis.

*Minu koogivorm peaks olema 28 cm, sobib see ka päris hästi. Peale raputasin tavalise suhkru asemel Demerera suhkrut. Lisaks ma ei osanud arvestada sellega, et see peabki ahjus alles loksuma ja seetõttu lisasin ma natuke aega juurde. Aga siis läksid õunad pealt natuke kõrbema. Ühesõnaga, las loksub. Hiljem taheneb ära. Kõik sõid ja kiitsid. Seekord teised peale peika ka.*

2014-11-15-06-59-31_deco

Lisa kommentaar

Täida nõutavad väljad või kliki ikoonile, et sisse logida:

WordPress.com Logo

Sa kommenteerid kasutades oma WordPress.com kontot. Logi välja /  Muuda )

Google photo

Sa kommenteerid kasutades oma Google kontot. Logi välja /  Muuda )

Twitter picture

Sa kommenteerid kasutades oma Twitter kontot. Logi välja /  Muuda )

Facebook photo

Sa kommenteerid kasutades oma Facebook kontot. Logi välja /  Muuda )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.