Retsept

Kana-riisipada ananassiga

Mõtlesin vahelduseks jälle hea koduperenaine olla ja õhtuks süüa teha. Õnneks on mul nii hea mees, et kui mina ei viitsi teha, siis teeb tema ise.

Retsept siit.

2-3 kanafileed

3 sl toiduõli

15 cm jupp porrulauku

0,5 tl Meira kurkumit

0,5 tl Meira broilerimaitseinet

2 dl konservitud ananassikuubikuid

2 dl pikateralist või risotoriisi

5 dl kuuma vett

0,5 tl soola

2 dl 10% rõõska koort

Lõika kanafilee väiksemateks kuubikuteks ning pruunista poti põhjas kergelt läbi. Lisa porrurõngad ja kurkum. Kuumuta porrut koos kanaga, sega. Maitsesta soolaga.

Lisa potti riis ning kuumuta pidevalt segades, kuni riis muutub klaasjaks. Lisa vesi ning keera kuumus madalaks. Lase toidul podiseda, kuni riis on pehme.

Umbes 5-10 minutit enne lõplikku valmimist lisa toidu hulka väikesed ananassikuubikud. Lõpuks vala juurde kohvikoor, kuumuta keemiseni ning jäta kaane alla järelvalmima.

*Tõe huvides olgu mainitud, et ma täiesti unustasin lisada lõpus koore, aga häda polnud tal küll midagi. Ilmselt lihtsalt vähem kreemjas. Peika sõi ja kiitis. No nagu tal oleks valikut olnud…*

IMG_20141110_161015

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s