Retsept

Purukattega õuna-kohupiimakook

Mõtlesin, et pole ammu midagi küpsetanud ja õunad seisid ka külmkapis juba mitu nädalat oma aega oodates, kohupiim samamoodi. Seega otsustasin ennast kätte võtta, sest tegelikult ma armastan küpsetamist. Ja küpsetisi..

Retsepti leidsin siit.

Puru:

125 g võid

300 g jahu

100 g suhkrut

Kate:

1 või 2 muna

50 g suhkrut

200 g kohupiima *

0,5 tl vanillisuhkrut

2-3 õuna *

Kaneeli ja suhkrut

Haki külm või, suhkur ja jahu ühtlaseks puruks. Laota 2/3 taignapurust lahtikäivasse küpsetuspaberiga vooderdatud vormi. Ülejäänud puru tõsta kõrvale.

Katte jaoks vahusta munad suhkruga, sega hulka kohupiim ja vanillisuhkur. Vala vormi.

Seejärel koori* ja puhasta õunad ning lõika pisikesteks tükkideks ning laota katte peale. Puista õuntele peale kaneeli ja suhkrut ning kõige lõpuks puista peale ülejäänud puru.

Küpseta 200°C juures umbes 40 minutit (või kuni kook on kuldpruun). Enne serveerimist lase jahtuda.

*Mina kasutasin umber 500 g kohupiima ja õunu panin ka pigem tunde järgi. Õunu ei viitsinud koorida ka.

PS: Mina kasutasin 28 cm koogivormi. Oleks võinud väiksem olla, väga õhuke tuli.

2014-10-23-09-58-23_deco

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s