Retsept

Õunamoos piparkoogimaitseainega

* 2-3 kg õunu
* 2 dl vett
* 1 kg suhkrut
* pool pakki piparkoogimaitseainet
Pese õunad, lõika neljaks ja eemalda südamikud. Pane koos vähese veega potti ning kuumuta tasasel tulel umbes 10 minutit kuni õunad pehmenema hakkavad. Lisa suhkur ja piparkoogimaitseaine ning kuumuta veel 10-15 minutit kuni õunad on pehmed ja läbipaistvad. Pane kuum moos kuumadesse steriliseeritud purkidesse ja kaaneta kohe.
Ma tegin seekord väga väikse koguse, ainult 1 kg õunu ja siiski tükeldasin nagu tavaliselt, mitte ei jätnud neljaks lõigatuna. Mõtlesin, et liiga suured tükid jäävad sedasi. Ja ma ei ole kindel ka, millised need läbipaistvad õunad välja näevad.. Aga esimene maitsmine kuumana oli väga hea, eks ole näha, mis sellest näiteks homme saanud on. Ja ma usun, et tunde või maitse järgi on seda piparkoogimaitseainet targem panna, aga no eks te ise teate :).
 
Advertisements

2 thoughts on “Õunamoos piparkoogimaitseainega”

Lisa kommentaar

Täida nõutavad väljad või kliki ikoonile, et sisse logida:

WordPress.com Logo

Sa kommenteerid kasutades oma WordPress.com kontot. Logi välja /  Muuda )

Google+ photo

Sa kommenteerid kasutades oma Google+ kontot. Logi välja /  Muuda )

Twitter picture

Sa kommenteerid kasutades oma Twitter kontot. Logi välja /  Muuda )

Facebook photo

Sa kommenteerid kasutades oma Facebook kontot. Logi välja /  Muuda )

w

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.