Retsept

Õunamoos piparkoogimaitseainega

* 2-3 kg õunu
* 2 dl vett
* 1 kg suhkrut
* pool pakki piparkoogimaitseainet
Pese õunad, lõika neljaks ja eemalda südamikud. Pane koos vähese veega potti ning kuumuta tasasel tulel umbes 10 minutit kuni õunad pehmenema hakkavad. Lisa suhkur ja piparkoogimaitseaine ning kuumuta veel 10-15 minutit kuni õunad on pehmed ja läbipaistvad. Pane kuum moos kuumadesse steriliseeritud purkidesse ja kaaneta kohe.
Ma tegin seekord väga väikse koguse, ainult 1 kg õunu ja siiski tükeldasin nagu tavaliselt, mitte ei jätnud neljaks lõigatuna. Mõtlesin, et liiga suured tükid jäävad sedasi. Ja ma ei ole kindel ka, millised need läbipaistvad õunad välja näevad.. Aga esimene maitsmine kuumana oli väga hea, eks ole näha, mis sellest näiteks homme saanud on. Ja ma usun, et tunde või maitse järgi on seda piparkoogimaitseainet targem panna, aga no eks te ise teate :).
 
Advertisements

2 thoughts on “Õunamoos piparkoogimaitseainega

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s